Get Adobe Flash player

Óvodapedagógusok tablettel

A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola ötórás, ingyenes továbbképzést hirdetett óvodapedagógusok számára. A képzés célja a modern és hatékonyan működő pedagógiai módszerek megosztása, valamint a népszerű tabletes oktatás bemutatása. A képzés első moduljára november végén került sor, míg a képzés második alkalma január közepén esedékes. Az informatikai eszközök használata már alapvető elvárás a munkaerőpiac szinte minden területén. Az elvárásokkal párhuzamosan az is tapasztalható, hogy a fiatal korosztály számára az okostelefon és a tablet a mindennapi rutin részét képezik. A játék, szórakozás, társakkal való kommunikáció mellett, ezek az eszközök sikeresen és hatékonyan felhasználhatók a tanulási folyamatokban is.

01puskas-tablet1612

Az okoseszközök elterjedése nemcsak a középiskolás és általános iskolás diákok, hanem az óvodás korú gyerekeknél is megfigyelhető. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a felnövekvő generáció már kora kisgyermekkortól kezdve olyan oktatásban részesüljön, mely által felelősen tud majd az informatika világában eligazodni. A modern eszközök alkalmazása már óvodáskorban számos előnyt tartogat; minden kisgyermek a saját tempójában dolgozhat, fejlettségi szintjének megfelelő feladatokkal találkozhat, játékos formában ismerkedhet meg az internettel, interaktív táblával, tablettel, miközben számára észrevétlenül fejlődik.

04puskas-tablet1612

A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola „tablettel támogatott oktatási projektje” már a harmadik évében tart, mely idő alatt több száz tabletes tanórára került sor. Az így felgyülemlett tudást az iskola pedagógusai szívesen osztják meg minden érdeklődővel. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően került sor a „Tablettel támogatott továbbképzés óvodapedagógusoknak” című két alkalmas tanfolyamra. A regisztrálható helyek rendkívül gyorsan beteltek, így az oktatás első modulján 17 óvodapedagógus és intézményvezető vett részt, akik nemcsak Kispestről, hanem a főváros számos más kerületéből is érkeztek. A Bihari Péter intézményvezető által megnyitott képzési alkalmat Czékmán Balázs informatikatanár tartotta, melyet Dányi Dzsesszika és Csóri László 6. osztályos diákok segítettek. A lelkes és érdeklődő pedagógusok szintén kiemelték a 21. századi, modern, informatikai oktatás hasznát és szükségességét. A képzésen végzett mikrokutatásból kiderült, hogy a pedagógusok 94%-a tartja szükségesnek az informatika óvodai alkalmazását, mindössze 6% volt, aki károsnak vélte. A résztvevők a képzéssel kapcsolatban az „izgalmat”, „szórakozást”, „játékosságot”, „innovációt”, „tartalmasságot” emelték ki válaszaikban.

03puskas-tablet1612

A Puskás Iskola nem titkolt célja az is, hogy ezekkel a képzésekkel megkönnyítsék az óvoda-iskola átmenetet, információkat szolgáltassanak a pedagógusoknak és a szülőknek egyaránt. Az iskola honlapján (puskas.kispest.hu) folyamatosan van lehetőség a tanfolyamra való jelentkezésre, hiszen a nagy sikernek megfelelően, további alkalmak is lehetségesek.

02puskas-tablet1612