Get Adobe Flash player

III. Mobil eszközök az oktatásban konferencia

Tovább az előadások megtekintéséhez

II. Mobil eszközök az oktatásban konferencia

Tovább az előadások megtekintéséhez

PreziX – prezentációs verseny: 21. századi képességek fejlesztése másképp

Kreatív, együttműködésen alapuló tanulmányi verseny

Az információs és kommunikációs technológiák (IKT) mindennapivá válásával, és főleg a mobiltechnológia, okos eszközök iskolai alkalmazásával egyre nagyobb lehetőség mutatkozik a 21. századi képességek fejlesztésére. A kritikus gondolkodás, az együttműködés, az önfejlesztés, az IKT eszközök felelős és tudatos használata (további képességek és részletes információ: p21.org), mind olyan képességek, melyek a jelenlegi munkaerőpiacon alapvető elvárások, ugyanakkor mégsem képezik a mindennapi oktatás részét. Mindezek fejlesztésére kiváló lehetőségek lehetnek a tantárgyközi együttműködéseken alapuló projektek és a különböző, kreatív, IKT használatot kívánó tanulmányi versenyek. Utóbbira kívánunk egy megvalósult jó gyakorlatot bemutatni: a PreziX – prezentációs versenyt, ami a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában zajlott.

Continue reading

Óvodapedagógusok tablettel

A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola ötórás, ingyenes továbbképzést hirdetett óvodapedagógusok számára. A képzés célja a modern és hatékonyan működő pedagógiai módszerek megosztása, valamint a népszerű tabletes oktatás bemutatása. A képzés első moduljára november végén került sor, míg a képzés második alkalma január közepén esedékes. Az informatikai eszközök használata már alapvető elvárás a munkaerőpiac szinte minden területén. Az elvárásokkal párhuzamosan az is tapasztalható, hogy a fiatal korosztály számára az okostelefon és a tablet a mindennapi rutin részét képezik. A játék, szórakozás, társakkal való kommunikáció mellett, ezek az eszközök sikeresen és hatékonyan felhasználhatók a tanulási folyamatokban is.

Continue reading

Bővül a Puskás iskola tabletes programja

A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola „tablettel támogatott oktatási programja” eredményesen zárta az előző tanévet, s az új évet, új tervekkel, és még több eszközzel indítják az iskola pedagógusai. A program indulásakor 18 tablettel kezdték úttörő jellegű projektjüket, mely a tanév végére –adományok és támogatások révén– 44 modern eszközre bővült, a 2016-2017-es tanítási évben pedig már 46 táblagép áll a tanulók rendelkezésére. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy a kutatási eredmények rendkívül biztatóak.

Continue reading

Pedagógusok és a Pokémon Go – Irány a kiterjesztett valóság!

 A július közepi “uborkaszezonban” robbant be a köztudatba és a családok életébe az ún. Pokemon Go játék, ami sok gyereket, fiatalt érdekel hazánkban is. Július 17-től elérhető legálisan is, de már a virtuális világ lehetőségeit kihasználva sokan játszanak ezzel az alkalmazással. Czékmán Balázs, a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola informatikatanára, az IKT Masterminds Kutatócsoport tagjaként a kiterjesztett valóság pedagógiai alkalmazásáról is sok tapasztalattal rendelkezik. Őt kérdeztük erről, de előbb lássuk, mi is ez a játék?

Continue reading

A valóság ARcai: AR és VR a tanteremben?!

Úszkáljunk cápákkal, nézzünk körül a Louvre-ban, varázsoljunk hegyeket tanítványaink földrajz atlaszába. A virtuális valósággal és a kiterjesztett valósággal mindez lehetővé válik, úgy, hogy közben diákjaink is fejlődnek.- Gyerekek kiterjesztett valóságot használnak informatikaórán.

Continue reading